Sposób przygotowania:
Sernik z ricotty
Do miski włożyć żółtka, dodać cukier i utrzeć je. Potem dodać budynie i całość wymieszać. Gdy budyń połączy się z żółtkami dodać ricottę i wymieszać.
Białka ubić, dodać część do masy z ricotty a potem pozostałą część piany, delikatnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm ( u mnie silikonowa obręcz i ceramiczny spód ) wysmarować masłem i wysypać bułka tartą.
Do foremki przełożyć masę na sernik a potem umieścić ją w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Sernik piec około 80 minut, a potem wystudzić go w piekarniku ale przy uchylonych drzwiczkach.
Zimny wstawić do lodówki a po ścięciu się posmarować wierzch cienką warstwą lukru i wykończyć posypując sernik posypką.
Białka ubić, dodać część do masy z ricotty a potem pozostałą część piany, delikatnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 23 cm ( u mnie silikonowa obręcz i ceramiczny spód ) wysmarować masłem i wysypać bułka tartą.
Do foremki przełożyć masę na sernik a potem umieścić ją w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Sernik piec około 80 minut, a potem wystudzić go w piekarniku ale przy uchylonych drzwiczkach.
Zimny wstawić do lodówki a po ścięciu się posmarować wierzch cienką warstwą lukru i wykończyć posypując sernik posypką.