Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto na herbatnikach, z budyniem i brzoskwiniami z puszki, pieczone przez ok pół godziny, przestudzone kroimy na kawałki i polewamy polewą

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

 

  • herbatniki – 50 dag
  • budyń waniliowy – 2 opak
  • mleko 3,2% - 1 litr
  • cukier – 12 dag
  • brzoskwinie z puszki – 50 dag
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe
Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. ¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty.

Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej.

Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.

Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.