Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe
Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. ¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty.
Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej.
Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.
Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.
Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej.
Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.
Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.