WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 523]

Kruchy makowiec bezglutenowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki w przygotowaniu makowiec na kruchym, bezglutenowym cieście z dodatkiem marcepanu. Bardzo smaczny i prosty.

Kruchy makowiec bezglutenowy

Składniki:

Kruchy makowiec bezglutenowy

 

Sposób przygotowania:

Kruchy makowiec bezglutenowy
Mąki, masło, żółtka, cukier, marcepan i proszek do pieczenia zagniatamy szybko na zwarte ciasto. Dzielimy je na dwie części i odstawiamy do zamrażarki na ok 1 godz.

Połowę ciasta ścieramy na grubej tarce na dno blaszki i lekko zapiekamy w 180 stopniach. Na to wykładamy masę makową z bakaliami i na wierzch ścieramy resztę ciasta.

Zapiekamy jeszcze ok 40 min, do zrumienienia.