Sposób przygotowania:
Włoski sernik z ricotty
Do miski wbij całe jajka i jedno żółtko, stale ucierając stopniowo dodawaj cukier (jajek nie należy ubijać). Kiedy cały cukier się rozpuści dodaj ser, śmietankę i wanilię, po dokładnym połączeniu składników możesz dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną.
Na dno formy wyłóż warstwę biszkoptów namoczonych w amaretto, na nie wylej połowę masy serowej i ponownie wyłóż warstwę biszkoptów, na wierzch wyłóż resztę masy.
Wierzch sernika obficie posyp kakaem, ciasto piecz 2godz w 130stop.
Na dno formy wyłóż warstwę biszkoptów namoczonych w amaretto, na nie wylej połowę masy serowej i ponownie wyłóż warstwę biszkoptów, na wierzch wyłóż resztę masy.
Wierzch sernika obficie posyp kakaem, ciasto piecz 2godz w 130stop.
zbysiowa