Sposób przygotowania:
Ciasto Princessa
CIASTO:
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Migdały (jeśli całe to drobniej) posiekać, dodać do ubitych białek. Dodać wiórki kokosowe i pokrojone drobno wafle ciastek. Wymieszać. Wyłożyć masę na brytfannę i piec w 180 st przez ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
MASA:
Pół szklanki mleka odlać. Większą część zagotować z cukrami. Dodać także śmietanę 30%, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. W mniejszej części rozmącić żółtka i obie mąki. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać do zagotowania. Krem odłożyć w zimne miejsce. Zimną masę utrzeć z margaryną.
Ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, wyłożyć 3/4 masy. Maczać biszkopty w soku i układać na masie. Wolne miejsca między biszkoptami wypełnić masą kajmakową. Na biszkopty wyłożyć pozostałość masy, posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Migdały (jeśli całe to drobniej) posiekać, dodać do ubitych białek. Dodać wiórki kokosowe i pokrojone drobno wafle ciastek. Wymieszać. Wyłożyć masę na brytfannę i piec w 180 st przez ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
MASA:
Pół szklanki mleka odlać. Większą część zagotować z cukrami. Dodać także śmietanę 30%, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. W mniejszej części rozmącić żółtka i obie mąki. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać do zagotowania. Krem odłożyć w zimne miejsce. Zimną masę utrzeć z margaryną.
Ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, wyłożyć 3/4 masy. Maczać biszkopty w soku i układać na masie. Wolne miejsca między biszkoptami wypełnić masą kajmakową. Na biszkopty wyłożyć pozostałość masy, posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.
halina
madziulka89
halina
kinga66