Sposób przygotowania:
Sernik z serków homogenizowanych z truskawkami
Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.
Do dużej miski wykładamy serki, wlewamy zimną galaretkę i mieszamy trzepaczką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż masa zacznie lekko tężeć.
Następnie przekładamy masę to tortownicy i znów wstawiamy do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy, dopóki nie zacznie lekko tężeć.
Truskawki oczyszczamy, kroimy na połówki i układamy na serniku.
Zalewamy całość galaretką i wstawiamy na noc do lodówki.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.
Do dużej miski wykładamy serki, wlewamy zimną galaretkę i mieszamy trzepaczką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż masa zacznie lekko tężeć.
Następnie przekładamy masę to tortownicy i znów wstawiamy do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy, dopóki nie zacznie lekko tężeć.
Truskawki oczyszczamy, kroimy na połówki i układamy na serniku.
Zalewamy całość galaretką i wstawiamy na noc do lodówki.