Sposób przygotowania:
Ciasto z pestkami słonecznika
1. Masło i cukier przekładamy do miski i ucieramy na puszystość, wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy przesianą mąkę z sodą, proszkiem i cynamonem, dodajemy śmietanę i ucieramy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy pestki i mieszamy.
2. Tortownicę o średnicy około 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy ciasto.
3. Ciasto pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut i do suchego patyczka.
4. Upieczone ciasto studzimy i kroimy. Gotowe. Smacznego.
2. Tortownicę o średnicy około 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy ciasto.
3. Ciasto pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut i do suchego patyczka.
4. Upieczone ciasto studzimy i kroimy. Gotowe. Smacznego.