Sposób przygotowania:
Sernik z dynią i mascarpone
Składniki ciasta kruchego zagnieć, oprócz kakao i na godzinę włóż do lodówki. Tortownicę o średnicy 24 cm. wysmaruj tłuszczem, ciastem wylep dno i posyp kakaem. Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut.
Wszystkie składniki masy serowej oprócz białek przełóż do miski i zmiksuj za pomocą miksera na gładką masę.
Ubij pianę z białek i dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj. Masę wylej na podpieczone ciasto. Piecz 50 minut w temp.180 stopni.
Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem na gładką masę. Sernik wyjmij z piekarnika i rozsmaruj na nim masę z mascarpone.
Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz jeszcze przez 10-15 minut, aż utworzy się karmel.
Wszystkie składniki masy serowej oprócz białek przełóż do miski i zmiksuj za pomocą miksera na gładką masę.
Ubij pianę z białek i dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj. Masę wylej na podpieczone ciasto. Piecz 50 minut w temp.180 stopni.
Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem na gładką masę. Sernik wyjmij z piekarnika i rozsmaruj na nim masę z mascarpone.
Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz jeszcze przez 10-15 minut, aż utworzy się karmel.