Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik z białą czekoladą
Spód:
Herbatniki skruszyć na miazgę, np za pomocą blendera. Wlać masło i wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć równo na dno tortownicy. Schłodzić w lodówce ok. 20min.
Masa:
Zmiksować ser, dodając cukier puder i cukier waniliowy. Stopniowo dodawać po jednym jajku. Wlać śmietankę, a następnie wystudzoną płynną białą czekoladę. Wsypać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dodać aromat waniliowy. Delikatnie wmiksować kokos Taką masę serową wyłożyć na herbatnikowy spód i piec w 180*C przez ok 1h. Sprawdzając, czy nie przypieka się zbyt mocno. Studzić przy otwartym piekarniku, a następnie w temepraturze pokojowe. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Zimną z lodówki wylać na schłodzony sernik. Trzymać w lodówce kilka godzin - a najlepiej całą noc.
Herbatniki skruszyć na miazgę, np za pomocą blendera. Wlać masło i wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć równo na dno tortownicy. Schłodzić w lodówce ok. 20min.
Masa:
Zmiksować ser, dodając cukier puder i cukier waniliowy. Stopniowo dodawać po jednym jajku. Wlać śmietankę, a następnie wystudzoną płynną białą czekoladę. Wsypać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dodać aromat waniliowy. Delikatnie wmiksować kokos Taką masę serową wyłożyć na herbatnikowy spód i piec w 180*C przez ok 1h. Sprawdzając, czy nie przypieka się zbyt mocno. Studzić przy otwartym piekarniku, a następnie w temepraturze pokojowe. Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Zimną z lodówki wylać na schłodzony sernik. Trzymać w lodówce kilka godzin - a najlepiej całą noc.