Sposób przygotowania:
Sernikowa lasagne zapiekana z dynią i żurawiną
Dynię podsmażamy na maśle. Jak zmięknie to dodajemy miód z przyprawami. Mieszamy do czasu aż przyprawy uwolnią swój aromat. Sparzoną wcześniej wrzątkiem żurawinę dodajemy do dyni.
Makaron gotujemy przez ok 3 minuty. Hartujemy w zimniej wodzie.
Masło (pół kostki) ucieramy na puszysto z cukrem. Dodajemy sok z cytryny, jajka oraz budyń. Stopniowo dodajemy twaróg.
W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno twaróg, makaron, dynię z żurawiną. Na wierzchu ma być twaróg. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. przez 45 minut.
Makaron gotujemy przez ok 3 minuty. Hartujemy w zimniej wodzie.
Masło (pół kostki) ucieramy na puszysto z cukrem. Dodajemy sok z cytryny, jajka oraz budyń. Stopniowo dodajemy twaróg.
W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno twaróg, makaron, dynię z żurawiną. Na wierzchu ma być twaróg. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. przez 45 minut.
misia5