Sposób przygotowania:
Serowa sałatka z rzodkiewką i ogórkami w paseczki
Dwadzieścia pięć dag. sera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Trzy ogórki konserwowe pokroić w cieniutkie paseczki. Pół pęczka rzodkiewek poddać obróbce wstępnej i pokroić w paseczki. Pokrojone rzodkiewki nasolić, poczekać 15 minut i zlać sok.
Pół pęczka grubego, świeżego szczypiorku pokroić na drobno. Połączyć wszystkie składniki dodać trzy łyżki majonezu i sól do smaku.
Trzy ogórki konserwowe pokroić w cieniutkie paseczki. Pół pęczka rzodkiewek poddać obróbce wstępnej i pokroić w paseczki. Pokrojone rzodkiewki nasolić, poczekać 15 minut i zlać sok.
Pół pęczka grubego, świeżego szczypiorku pokroić na drobno. Połączyć wszystkie składniki dodać trzy łyżki majonezu i sól do smaku.