Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa z jajkiem i młodymi ziemniakami
Ziemniaki dokładnie umyć.
Ugotować do miękkości , odcedzić ,osuszyć dokładając masło , każdego przekroić na pół.
Jajka obrać ze skorupek , pokroić w czwórki.
Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Ogórki i rzodkiewki w plastry. Pomidorki przekroić na pół.
Sałatę porwać na małe kawałki. Warzywa wymieszać razem.
Sałatę rozłożyć na talerze oprószyć przyprawą do sałatek , solą cebulową i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sałatkę , położyć połówki ziemniaka na przemian z ćwiartkami jajka.
Posypać koperkiem oraz udekorować kiełkami rzodkiewki.
Ugotować do miękkości , odcedzić ,osuszyć dokładając masło , każdego przekroić na pół.
Jajka obrać ze skorupek , pokroić w czwórki.
Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Ogórki i rzodkiewki w plastry. Pomidorki przekroić na pół.
Sałatę porwać na małe kawałki. Warzywa wymieszać razem.
Sałatę rozłożyć na talerze oprószyć przyprawą do sałatek , solą cebulową i pieprzem.
Na talerze wyłożyć sałatkę , położyć połówki ziemniaka na przemian z ćwiartkami jajka.
Posypać koperkiem oraz udekorować kiełkami rzodkiewki.