Sposób przygotowania:
Serowe spiralki
Mąkę, margarynęi topione serki posiekać nożem na desce, dodać sól i paprykę w proszku.
Ciasto szybko zagnieść i pozostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu w lodówce.
Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokrajać radełkiem na wąskie paski długości 10 cm, skręcając je jak spiralkę.
Ułożyć w posmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, posmarować białkiem i posypać kminkiem.
Piec w gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor około 15 minut.
Ciasto szybko zagnieść i pozostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu w lodówce.
Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokrajać radełkiem na wąskie paski długości 10 cm, skręcając je jak spiralkę.
Ułożyć w posmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, posmarować białkiem i posypać kminkiem.
Piec w gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor około 15 minut.