jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Serowe spiralki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

serowe spiralki doskonałe ciasteczka do piwa

Serowe spiralki

Składniki:

Serowe spiralki

 

Sposób przygotowania:

Serowe spiralki
Mąkę, margarynęi topione serki posiekać nożem na desce, dodać sól i paprykę w proszku.
Ciasto szybko zagnieść i pozostawić na 1 godzinę w chłodnym miejscu w lodówce.
Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm, pokrajać radełkiem na wąskie paski długości 10 cm, skręcając je jak spiralkę.
Ułożyć w posmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, posmarować białkiem i posypać kminkiem.
Piec w gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor około 15 minut.