Sposób przygotowania:
Serowe "zakręcone" paluchy
1. Rozłóż ciasto francuskie na stolnicy.
2. Posmaruj cienko powierzchnię ciasta musztardą.
3. Na drobnych oczkach utrzyj ser parmezan i posyp powierzchnię uprzednio posmarowana musztardą.
4. Przypraw solą i pieprzem.
5. Złóż ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu i potnij na 36 paseczków. Najłatwiej podzielić ciasto na trzy części i potem każda z nich znów na trzy i każdą na pół i dalej na pół.
6. Każdy pasek delikatnie poskręcaj, układaj na dużej blaszce, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w temp.190 stopni przez 20 minut na złoto.
2. Posmaruj cienko powierzchnię ciasta musztardą.
3. Na drobnych oczkach utrzyj ser parmezan i posyp powierzchnię uprzednio posmarowana musztardą.
4. Przypraw solą i pieprzem.
5. Złóż ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu i potnij na 36 paseczków. Najłatwiej podzielić ciasto na trzy części i potem każda z nich znów na trzy i każdą na pół i dalej na pół.
6. Każdy pasek delikatnie poskręcaj, układaj na dużej blaszce, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w temp.190 stopni przez 20 minut na złoto.
lukrowanepierniczki
haniakson
dziękuję lukrowanepierniczki! Są bardzo proste do zrobienia i niskokaloryczne, więc można je pochrupać bez wyrzutów sumienia ;)