Sposób przygotowania:
Bagietki ziolowo - czosnkowe (bez drożdży)ETAP 1:
Wszystkie składniki na masełko umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Można go następnie schłodzić żeby było twardsze i lepiej się nakładało do bułeczek.
Składniki na bułki umieścić w drugiej misce i zagnieść rękami jednolite elastyczne ciasto. Uformować je w kulę i odstawić na ok. 20 minut żeby odpoczęło.
Po tym czasie podzielić na dwie równe części. Każdą część uformować w podłużny wałek i naciąć go na wierzchu w ukośne paski. W nacięcia powkładać masełko. Bułki przełożyć na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w rozgrzanym piekarniku w temp. 200 stopni. Przestudzić na kratce.
Podawać lekko ciepłe.
ciasteczka
WanilioweImprowizacj
ciasteczka napisał(a):