SUPERPRZEPIS

Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

Wytrawne drożdżówki wypełnione serkiem twarogowym o smaku chrzanu oraz rzodkiewką. Smakują bardzo ciekawie i oryginalnie.

Składniki:

Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

Ciasto:

Dodatkowo:

  • 300 g. serka twarogowego z chrzanem
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania:

Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

ETAP 1:

Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

Do mąki dodać suche drożdże oraz sól, przemieszać.

Wlać masło oraz mleko.

Wyrobić elastyczne ciasto.

Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

ETAP 2:

Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, formować dość duże drożdżówki.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Odstawić na kolejne 15 min.

ETAP 3:

Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewką

W każdej drożdżówce zrobić wgłębienie dnem od szklanki.

Umyte rzodkiewki pokroić w plasterki.

Wgłębienia drożdżówek wypełnić serkiem twarożkowym oraz plasterkami rzodkiewki.

Bułeczki oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.