Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serkiem twarogowym i rzodkiewkąETAP 1:
Do mąki dodać suche drożdże oraz sól, przemieszać.
Wlać masło oraz mleko.
Wyrobić elastyczne ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
ETAP 2:
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, formować dość duże drożdżówki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić na kolejne 15 min.
ETAP 3:
W każdej drożdżówce zrobić wgłębienie dnem od szklanki.
Umyte rzodkiewki pokroić w plasterki.
Wgłębienia drożdżówek wypełnić serkiem twarożkowym oraz plasterkami rzodkiewki.
Bułeczki oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
testing223
testing223
ciasteczka
Martyna12
Dziękuję :) Polecam spróbować :)