Sposób przygotowania:
Serowy torcik na makaronowym spodzie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy przelewamy wodą i dobrze odsączamy. Tak przygotowany wykładamy na dno przygotowanej tortownicy. Jeśli ser nie był mielony to miksujemy go. Do zmiksowane dodajemy serek mascarpone i cukier waniliowy. Żelatynę (4 łyżeczki) rozpuszczamy w przegotowanej wodzie, a następnie studzimy ją. Jajka wybijamy do garnka, dokładamy do nich 3 łyżki cukru i ubijamy na parze. Ubite dokładamy do zmiksowanych serów. Do całości wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na makaron. Odstawiamy do chłodu by zastygła. Między czasie przygotowujemy wierzchnią, owocową warstwę. Zmiksowane owoce podgrzewamy. Wsypujemy do nich 2 łyżeczki żelatyny i podgrzewamy razem, tak by żelatyna dobrze się rozpuściła. Mus słodzimy do smaku i odstawiamy do wystygnięcia. Zimny mus wylewamy na zastygniętą warstwę serową. Ponownie odstawiamy do zastygnięcia. Każdą porcję przed podaniem dekorujemy bezą!