Sposób przygotowania:
Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
1. Przygotowujemy bulion.
2. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni do zrumienienia.
3. Cebulę kroimy i podsmażamy w garnku, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną marchewkę. Chwilę przesmażamy razem.
4. Dodajemy bulion oraz pomidory w puszce oraz ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy pokrojoną paprykę Ramiro oraz podsmażoną kiełbasę . Gotujemy do miękkości marchewki.
5. Pod koniec gotowania dodajemy świeży szpinak oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni do zrumienienia.
3. Cebulę kroimy i podsmażamy w garnku, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną marchewkę. Chwilę przesmażamy razem.
4. Dodajemy bulion oraz pomidory w puszce oraz ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy pokrojoną paprykę Ramiro oraz podsmażoną kiełbasę . Gotujemy do miękkości marchewki.
5. Pod koniec gotowania dodajemy świeży szpinak oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem.