edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Gulasz z ciecierzycy i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z ciecierzycy z dodatkiem świeżego szpinaku, kiełbasy, papryki Ramiro, marchewki oraz pomidorami.

Gulasz z ciecierzycy i szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z ciecierzycy i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
1. Przygotowujemy bulion.

2. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni do zrumienienia.

3. Cebulę kroimy i podsmażamy w garnku, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną marchewkę. Chwilę przesmażamy razem.

4. Dodajemy bulion oraz pomidory w puszce oraz ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy pokrojoną paprykę Ramiro oraz podsmażoną kiełbasę . Gotujemy do miękkości marchewki.

5. Pod koniec gotowania dodajemy świeży szpinak oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni
Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
Cebulę, przeciśnięty przez prasę czosnek i marchewkę podsmażamy w garnku
Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
Dodajemy pomidory w puszce oraz bulion i ciecierzycę
Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
Dodajemy podsmażoną kiełbasę oraz świeży szpinak i paprykę oraz koncentrat pomidorowy

Tagi:

szpinak dania