Sposób przygotowania:
Skrzydełka kurczaka w papryce duszone
Skrzydełka kurczaka oczyścić, opłukać, odciąć końcówki "lotki" (można je wykorzystać do zupy,zamrozić). Do miski wlać olej rzepakowy, wsypać kucharka, mąkę ziemniaczaną, paprykę słodką i ostrą, sok z cytryny, wymieszać. Włożyć skrzydełka i mocno natrzeć marynatą, schować do lodówki na noc.
Garnek rozgrzać i włożyć do garnka skrzydełka z marynatą, z każdej strony podsmażyć. Następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości skrzydełek.
Podawać do pieczywa lub z ryżem, smakują na ciepło i na zimno.
Garnek rozgrzać i włożyć do garnka skrzydełka z marynatą, z każdej strony podsmażyć. Następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości skrzydełek.
Podawać do pieczywa lub z ryżem, smakują na ciepło i na zimno.
robaczek