Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii z pieczarkami i kiełbasą
1. Warzywa i pieczarki obieramy, oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Paprykę kroimy w paski, cebulę w półplastry, pieczarki w plasterki, pomidory w cząstki, marchewkę w plasterki, cukinię w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, kolejno przesmażamy osobno kiełbasę, paprykę, cebulę, pieczarki, marchewkę, cukinię i pomidory, z przesmażanych pomidorów zdejmujemy skórki. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Ilość bulionu zależy od tego jak geste chcemy mieć leczo. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
3. Gotowe danie podajemy najlepiej z ze świeżym pieczywem.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można dowolnie przyprawić ulubionymi ziołami i przyprawami.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, kolejno przesmażamy osobno kiełbasę, paprykę, cebulę, pieczarki, marchewkę, cukinię i pomidory, z przesmażanych pomidorów zdejmujemy skórki. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Ilość bulionu zależy od tego jak geste chcemy mieć leczo. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
3. Gotowe danie podajemy najlepiej z ze świeżym pieczywem.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można dowolnie przyprawić ulubionymi ziołami i przyprawami.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Super, bardzo polecam takie leczo :)
Czekoladka 2
mocsłodkości