Sposób przygotowania:
Skrzydełka kurczaka z imbirem i cytryn
Pokroić imbir w cienkie paseczki i włożyć do miski wraz z łyżką syropu. Dodać miód, sherry, sok i skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać. Mieszankę przyprawić solą i pieprzem, przelać do małego garnuszka, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu mniej więcej 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Odciąć szpiczaste końcówki skrzydełek i nadziać po dwa skrzydełka w poprzek na każdą metalową szpadkę. W ten sposób najłatwiej będzie ją odwracać. Posmarować ruszt odrobiną oleju, grillować skrzydełka 20 minut w średniej temperaturze, odwrócić je przy tym jeden raz. Posmarować skrzydełka syropem imbirowo-cytrynowym i grillować jeszcze 5 minut. Odwrócić, posmarować je syropem również po drugiej stronie i grillować kolejne 5 minut. Podawać gorące.
Ciuciu