Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 725]

Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 340
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Słodko-pikantny i lekko czosnkowy aromat sosu sprawia, że idealnie sprawdza się jako składnik marynat oraz sos do potraw smażonych i pieczonych.

Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin

Składniki:

Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin

 

  • 10 skrzydełek z kurczaka

Marynata:

  • 3-4 łyżki Sosu Hoisin
  • 3/4 łyżeczki przyprawy „5 smaków”
  • 1 łyżeczka soli (według smaku)

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin
Umyte i osuszone skrzydełka dokładnie obtoczyć w wymieszanych składnikach marynaty. Całość umieścić w lodówce minimum na 1/2 godziny.

Następnie kurczaka należy przełożyć do worka do pieczenia i wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika.

Piec przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Sezam uprażyć na suchej patelni i posypać nim gotowe skrzydełka.