Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z fasolką i pomidorami malinowymiPrzygotowanie składników:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w sporą kostkę. Obficie doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, smażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut aby z każdej strony się przyrumieniło.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć na rumiano. Zalać wodą tak, aby przykryła mięso i cebulę, dusić 20 minut.
Po tym czasie dodać sparzone we wrzątku, obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w półplasterki marchew, oraz obraną z końcówek i przekrojoną na pół fasolkę. Dusić 15 minut.
Dodać papryki, wymieszać, dusić do miękkości warzyw i mięsa jeszcze około 5-10 minut.
Przygotowanie gulaszu:
Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Łyżkę skrobi rozrobić z odrobiną wody i stopniowo, ciągle mieszając wlewać do garnka, ciągle mieszając jego zawartość.
Zagotować, gotować jeszcze 1-2 minuty i podawać. Smacznego!