Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka, fasolki, pieczarek z ryżem
Fasolkę szparagowa oczyścić, odciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut .
Odcedzić i odsączyć na sicie.
Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut.
Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką.
Podawać z ugotowanym ryżem.
Odcedzić i odsączyć na sicie.
Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut.
Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką.
Podawać z ugotowanym ryżem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)