BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1424]

Potrawka z kurczaka, fasolki, pieczarek z ryżem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kto z nas nie lubi kurczaka a w towarzystwie pysznych warzyw i ugotowanego, sytego ryżu to już nie mówię. Polecam smaczne danie właśnie z kurczaka, warzyw oraz ryżu.

Potrawka z kurczaka, fasolki, pieczarek z ryżem

Składniki:

Potrawka z kurczaka, fasolki, pieczarek z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z kurczaka, fasolki, pieczarek z ryżem
Fasolkę szparagowa oczyścić, odciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut . 

Odcedzić i odsączyć na sicie. 

Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut. 

Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.

Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości. 

Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką. 

Podawać z ugotowanym ryżem.