Sposób przygotowania:
Pikantne skrzydełka z grilla
Skrzydełka dokładnie umyć i oczyścić pod bieżącą wodą.
Czosnek obrać i przecisną przez praskę.
Włożyć do słoiczka wraz z przyprawami,winem ,oliwą, miodem i dokładnie wymieszać.
Taką marynatą zalać skrzydełka i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki od czasu do czasu obracając aby równomiernie się zamarynowały.
Zamarynowane skrzydełka pookładać na rozpalonym grillu,oprószyć solą,pieprzem oraz odrobiną chili.
Grillować około 20 - 30 minut obracając skrzydełka i smarując pozostałą marynatą.
Podawać z sałatkami, pieczonymi ziemniaczkami i różnymi sosami.
Czosnek obrać i przecisną przez praskę.
Włożyć do słoiczka wraz z przyprawami,winem ,oliwą, miodem i dokładnie wymieszać.
Taką marynatą zalać skrzydełka i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki od czasu do czasu obracając aby równomiernie się zamarynowały.
Zamarynowane skrzydełka pookładać na rozpalonym grillu,oprószyć solą,pieprzem oraz odrobiną chili.
Grillować około 20 - 30 minut obracając skrzydełka i smarując pozostałą marynatą.
Podawać z sałatkami, pieczonymi ziemniaczkami i różnymi sosami.
gusia1000
basiamig
BozenaMatuszczyk
Miło mi.
Dziękuję.;)