Sposób przygotowania:
Skrzydełka na grilla
Skrzydła oczyszczamy(prawie zawsze jest taka konieczność) , myjemy, osuszamy. Odcinamy część trzecią czyli końcówki.
Skrzydełka oprószamy dość mocno solą i pieprzem. Czosnek miażdżymy albo przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu.
Dodajemy też przyprawę do gyrosa (powinna być wyczuwalna w marynacie). Skrzydełka zalewamy przygotowanym sosem i obtaczamy w nim.
Zawijamy folię i odstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z marynaty wykładamy na tackę i skrapiamy lekko olejem.
Pieczemy ok 35min. Jeśli skrzydełka kładziemy na samym ruszcie musimy oczyścić trochę z marynaty bo szybko się przypala.
Skrzydełka oprószamy dość mocno solą i pieprzem. Czosnek miażdżymy albo przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu.
Dodajemy też przyprawę do gyrosa (powinna być wyczuwalna w marynacie). Skrzydełka zalewamy przygotowanym sosem i obtaczamy w nim.
Zawijamy folię i odstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z marynaty wykładamy na tackę i skrapiamy lekko olejem.
Pieczemy ok 35min. Jeśli skrzydełka kładziemy na samym ruszcie musimy oczyścić trochę z marynaty bo szybko się przypala.