zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Skrzydełka pieczone długo marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Skrzydełka były pieczone w piekarniku ale śmiało można je upiec na grillu przy ładnej pogodzie, do tego sałatka i mamy pyszne jedzonko

Skrzydełka pieczone długo marynowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka pieczone długo marynowane

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • Marynata :
  • 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki
  • 1 łyżka przyprawy gajowego ( papryka czerwona, pieprz czarny, marchew, gorczyca, kminek, cebula )
  • pieprz kolorowy
  • sól morska
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Skrzydełka pieczone długo marynowane
Skrzydełka dokładnie umyć i osuszyć. Składniki marynaty wymieszać, dodać do skrzydełek i mieszać chwilę. Potem skrzydełka przełożyć do naczynia próżniowego, odessać nadmiar powietrza i włożyć do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie skrzydełka wyłożyć na blachę i piec 40 minut w 180 stopniach. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Skrzydełka pieczone długo marynowane
Etap 1 Skrzydełka zamrynować i odstawić na 24 godziny
Skrzydełka pieczone długo marynowane
Etap 2 Potem je upiec i podawać gorące ...