Sposób przygotowania:
Skrzydełka pieczone na patelni
Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć osuszyć papierowym ręcznikiem.
Osuszone skrzydełka natrzeć oliwą, a następnie dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, papryką mieloną słodką oraz granulowanym czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę włożyć skrzydełka i podpiec na złoty kolor z obu stron.
Następnie podsmażone skrzydełka dusić na małym ogniu do miękkości skrzydełek, podlewając w razie potrzeby bulionem.
Osuszone skrzydełka natrzeć oliwą, a następnie dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, papryką mieloną słodką oraz granulowanym czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę włożyć skrzydełka i podpiec na złoty kolor z obu stron.
Następnie podsmażone skrzydełka dusić na małym ogniu do miękkości skrzydełek, podlewając w razie potrzeby bulionem.
gusia1000