Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
Ryż ugotować na półmiękko.
Obraną cebule posiekać i podsmażyć na oleju.
Kapustę obrać z wierzchnich brzydkich liści, drobno poszatkować, posoli, na chwile odstawić aż puści sok.
Gdy puści sok kapustę odcisnąć.
Kapustę wymieszać z mięsem, ryżem, podsmażoną cebulą, jajkiem, bułką tartą oraz przyprawami na gładką jednolitą masę (jeżeli masa będzie za rzadka dołożyć bułki tartej ).
Z tak przygotowanej masy formować kotlety.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Kotlety mozna podawać z sosem pomidorowym.
Obraną cebule posiekać i podsmażyć na oleju.
Kapustę obrać z wierzchnich brzydkich liści, drobno poszatkować, posoli, na chwile odstawić aż puści sok.
Gdy puści sok kapustę odcisnąć.
Kapustę wymieszać z mięsem, ryżem, podsmażoną cebulą, jajkiem, bułką tartą oraz przyprawami na gładką jednolitą masę (jeżeli masa będzie za rzadka dołożyć bułki tartej ).
Z tak przygotowanej masy formować kotlety.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Kotlety mozna podawać z sosem pomidorowym.
gusia1000