Sposób przygotowania:
Gulasz Eli z ziemniaków i kiełbasyprzygotowanie składników
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, posolić i ugotować.
przygotowanie składników cd
Kiełbasę podwawelską pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Czosnek obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie składników cd
Krojone pomidory z puszki zmiksować.
przygotowanie gulaszu
W dużym garnku rozgrzać olej, dodać kiełbasę i usmażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Do kiełbasy dodać cebulę, czosnek i razem smażyć aż cebula zmięknie.
przygotowanie gulaszu cd
Do kiełbasy dodać ziemniaki, pomidory, przyprawy i wymieszać. Całość chwilę dusić.
Jeśli gulasz jest za gęsty, dolać trochę wody z gotowania ziemniaków.
Smacznego!
gusia1000