Sposób przygotowania:
Gulasz Eli z ziemniaków i kiełbasyprzygotowanie składników

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, posolić i ugotować.
przygotowanie składników cd

Kiełbasę podwawelską pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd

Czosnek obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie składników cd

Krojone pomidory z puszki zmiksować.
przygotowanie gulaszu

W dużym garnku rozgrzać olej, dodać kiełbasę i usmażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Do kiełbasy dodać cebulę, czosnek i razem smażyć aż cebula zmięknie.
przygotowanie gulaszu cd

Do kiełbasy dodać ziemniaki, pomidory, przyprawy i wymieszać. Całość chwilę dusić.
Jeśli gulasz jest za gęsty, dolać trochę wody z gotowania ziemniaków.
Smacznego!
gusia1000