Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Skrzydełka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sposób na gotowanego kurczaka

Skrzydełka w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w panierce
Ugotowane skrzydełka (najlepiej ugotować na nich rosól, aby były nasiąknięte przyprawami), wyjmujemy z wody i studzimy. Następnie doprawaimy pieprzem i solą, po czym każde z osobna zakładamy i panierujemy w jajku i bułce tartej. tak przygotowane skrzydełka smażymy po obu stronach na złoty kolor. Podajemy do obiadu.
Skrzydełka w panierce
wszystkie składniki wcześniej przygotowujemy i robimy
Skrzydełka w panierce
smażymy w dość głębokim oleju by wszędzie się zrumieniły

Tagi:

jajko tarta jajka