Sposób przygotowania:
Skrzydełka z kurczaka marynowane w sosie barbecue
Marynowanie:
Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki marynaty dokładnie połączyć.
Skrzydełka:
Od skrzydełek należy odciąć lotki. Mięso pokryć marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin, lecz najlepiej marynować je przez noc.
Pieczenie:
Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornym lub na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60-70 minut w 180 stopniach. Na początku piec pod przykryciem (np. pod folią aluminiową), a pod koniec pieczenia bez, aby mięso nabrało rumianego koloru. Można też grillować.
Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki marynaty dokładnie połączyć.
Skrzydełka:
Od skrzydełek należy odciąć lotki. Mięso pokryć marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin, lecz najlepiej marynować je przez noc.
Pieczenie:
Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornym lub na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60-70 minut w 180 stopniach. Na początku piec pod przykryciem (np. pod folią aluminiową), a pod koniec pieczenia bez, aby mięso nabrało rumianego koloru. Można też grillować.
ciasteczka