Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety wyspy Pacyfiku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mojej rodzinie znudziły się kotlety zwyczajne, w zasadzie mają racje, ile można je jeść, ciągle te same.

Kotlety wyspy Pacyfiku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety wyspy Pacyfiku

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • 1 opakowanie mrożonego groszku z marchewką
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka maki
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 6 mini kuleczek mozzarelli

Sposób przygotowania:

Kotlety wyspy Pacyfiku

I

Kotlety wyspy Pacyfiku
Wszystkie składniki na przygotowanie kotletów łączymy ze sobą i robimy duże , okrągłe kule mięsne.

1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą oraz śmietanę. Wyrabiam masę mięsną i robię duże okrągłe kule.

II

Kotlety wyspy Pacyfiku
Układamy kotlety na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia, robimy otwór tzw. głębienie i pieczemy.

2. Kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kotlecie robię otwór, następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

III

Kotlety wyspy Pacyfiku
przygotowanie groszku i marchewki jak nadzienie do kotletów mielonych.

3. Do garnka przekładam groszek z marchewką, zalewam odrobiną wody i gotuję dziesięć minut.
4. Po tym czasie warzywa solę, wsypuję mąkę, cukier oraz dodaję masło i mieszając jeszcze chwilkę gotuję.

IV

Kotlety wyspy Pacyfiku
warzywa umieszamy w otworze w kotletach.

5. Gotowy farsz nakładam w każdy otwór upieczonych kotletów. W środku warzyw umieszczam kuleczkę mozzarelli. Chwilkę zapiekam.

V

Kotlety wyspy Pacyfiku

6. Gotowe.
7. Smacznego.