Sposób przygotowania:
Skrzydełka z piekarnika
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Następnie przygotowujemy marynatę.
Marynatą nacieramy skrzydełka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem basze piekarnika i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
Krótko przed końcem pieczenia włączyć termoobieg.
Podawać jako przekąskę lub do obiadu.
Przygotowanie marynaty;
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia.
Następnie przygotowujemy marynatę.
Marynatą nacieramy skrzydełka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem basze piekarnika i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
Krótko przed końcem pieczenia włączyć termoobieg.
Podawać jako przekąskę lub do obiadu.
Przygotowanie marynaty;
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia.



gusia1000