katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Schabowy zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowy trochę inaczej i choć schabowy jest zawsze smaczny to odmieniony dodatkami smakuje też całkiem dobrze.

Schabowy zapiekany

Składniki:

Schabowy zapiekany

 

Sposób przygotowania:

Schabowy zapiekany
Plastry mięsa rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażymy na rumiano.

Pieczarki kroimy w plastry wrzucamy na patelnię by odparować trochę solimy(można dodać odrobinę masła) i rozkładamy na kotlety. ogórki kroimy w półplasterki a marchew w kostkę i też rozkładamy na kotlety.

Cebulę drobno kroimy i obsypujemy całość. Przykrywamy serem i zapiekamy ok 10 min.