Sposób przygotowania:
Schabowy zapiekany
Plastry mięsa rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażymy na rumiano.
Pieczarki kroimy w plastry wrzucamy na patelnię by odparować trochę solimy(można dodać odrobinę masła) i rozkładamy na kotlety. ogórki kroimy w półplasterki a marchew w kostkę i też rozkładamy na kotlety.
Cebulę drobno kroimy i obsypujemy całość. Przykrywamy serem i zapiekamy ok 10 min.
Pieczarki kroimy w plastry wrzucamy na patelnię by odparować trochę solimy(można dodać odrobinę masła) i rozkładamy na kotlety. ogórki kroimy w półplasterki a marchew w kostkę i też rozkładamy na kotlety.
Cebulę drobno kroimy i obsypujemy całość. Przykrywamy serem i zapiekamy ok 10 min.