Sposób przygotowania:
Skrzydełka z piekarnika
Skrzydełka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy (można obciąć końcówki). Oprószamy pieprzem, skrapiamy mięso olejem i obsypujemy przyprawą do gyrosa.
Obracamy je kilka razy by skrzydełka równo obtoczyły się w przyprawie. Czosnek obieramy i kroimy. Wciskamy pomiędzy skrzydełka. Czosnek można przecisnąć przez praskę.
Zakrywamy mięso folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki przekładamy mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, poprzekładamy pokrojoną cebulą.
Przykrywamy(można folia aluminiową) i pieczemy ok 20 min. Zdejmujemy przykrycie by mięsko się zrumieniło i pieczemy do miękkości.
Obracamy je kilka razy by skrzydełka równo obtoczyły się w przyprawie. Czosnek obieramy i kroimy. Wciskamy pomiędzy skrzydełka. Czosnek można przecisnąć przez praskę.
Zakrywamy mięso folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki przekładamy mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, poprzekładamy pokrojoną cebulą.
Przykrywamy(można folia aluminiową) i pieczemy ok 20 min. Zdejmujemy przykrycie by mięsko się zrumieniło i pieczemy do miękkości.