Sposób przygotowania:
Makaron rurki z warzywami
Cebulkę czerwoną i zwykłą dymkę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na tłuszczu, cukinię młodą umyć i osuszyć, pokroić wzdłuż na cztery części i później na małe plastry lub kostki.
Dodać do podsmażonej cebuli i smażyć na wolnym ogniu chwilę. Rzodkiew opłukać i obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej o dodać do rondelka, dusić razem.
Pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dołożyć do całości i dusić razem do miękkości. W między czasie ugotować makaron rurki pełnoziarnisty i przelać na sito. Osączony makaron podawać z gotowymi warzywami.
Dodać do podsmażonej cebuli i smażyć na wolnym ogniu chwilę. Rzodkiew opłukać i obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej o dodać do rondelka, dusić razem.
Pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dołożyć do całości i dusić razem do miękkości. W między czasie ugotować makaron rurki pełnoziarnisty i przelać na sito. Osączony makaron podawać z gotowymi warzywami.