Karolciaa1

Karolciaa1

Kucharz
[Przepisów: 13]

Śląska wodzionka .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

U mnie zupę tę jada się najczęściej w sobotę. Jednak wybór należy do was ; )

Śląska wodzionka .

Składniki:

Śląska wodzionka .

 

  • 3-4kromki białego chleba (najlepiej czerstwy)
  • 250ml wody
  • 1-2ząbki czosnku
  • smalec około 1-2 łyżeczek
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

Śląska wodzionka .
Chleb pokroić w kosteczkę i wrzucić do uprzednio przygotowanej miseczki lub talerza . Wodę zagotować i zalać kawałeczki pieczywa . Czosnek zgnieść lub bardzo drobno poszatkować i dodać wraz z smalcem do zupy . Na koniec przyprawić wszystko solą , pieprzem oraz maggi . Smacznego .

Tagi:

chleb