kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Śledź na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trzeba się narobić ale naprawde warto

Śledź na czerwono

Składniki:

Śledź na czerwono

 

Sposób przygotowania:

Śledź na czerwono
Moczymy śledzie w wodzie przez całą noc.Wyjmujemy ości.Siekamy cebulę,Zeszklamy ją na oleju.Mieszamy ją z koncentratem pomidorowym,doprawiamy sola,pieprzem,papryką i cukrem.Podgrzewamy 1 minutę a potem studzimy.Śledzie kroimy na kawałki,układamy w słoiku przekładając warstwami cebuli z pomidorami.Odstawiamy na noc do lodówki.Podajemy z cebulą na czarnym chlebie posmarowanym masłem.Smacznego!