misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Śledz po królewsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Przepisy na śledzie znalazłam w naszych starych zbiorach.

Śledz po królewsku

Składniki:

Śledz po królewsku

 

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 lyżki oleju
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki i papryka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Śledz po królewsku
Filety skropić olejem i sokiem z cytrynyi odstawić w chlodne miejsce na 1 godzinę.Następnie jajka przekroić na pół i każdą połówkę owinąć filetem śledziowym i spiąć wukałaczką.Półmisek posmarować 3 łyżkami majonezu , posypać natką pietruszki i ułożyć zawinięte w filety połówki jajek. Potrawę udekorować paseczkami papryki i posypać natką pietruszki.