kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Śledź pod pierzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śledzik lubi pływać... oczywiście w sałatce :)

Śledź pod pierzem

Składniki:

Śledź pod pierzem

 

  • 0,5 - 1 kg śledzi solonych
  • 5 cebul
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 słoik majonezu
  • 1 czerwny burak

Sposób przygotowania:

Śledź pod pierzem
Śledzie wypłucz, jeśli są bardzo słone, pokrój w kostkę. Ułóż na spodzie naczynia. Następnie ułóż cebulę ( najlepiej sparzoną i odsiąkniętą - nie obciąża tak wątroby i nie ma wzdęć). Następnie posyp jajkiem, ziemniakami - ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę. Na tak przygotowane pięterko połóż majonez i ułóż analogicznie kolejną warstwę. Na koniec połóż śledzia i udekoruj górę startymi na gróbych oczkach buraczkami.
Smacznego