Sposób przygotowania:
Śledzie po japońsku
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Dokładnie wymieszać z solą, octem, olejem i cukrem.
Następnie przełożyć na półmisek lub talerz. Drobno pokrojone ogórki ułożyć na wartwie cebuli.
Ugotowane jajka wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć na ogórkach żółtkami do dołu.
Śledzie wymoczyć. Osączyć. Każdy śledziowy płat przekroić wzdłuż na dwie części.
Potem owinąć nimi każdą połówkę jajka. Na wierzch nałożyć majonez, tak aby jajko było zakryte.
Następnie posypać mieloną papryką i udekorować listkami natki pietruszki.
Następnie przełożyć na półmisek lub talerz. Drobno pokrojone ogórki ułożyć na wartwie cebuli.
Ugotowane jajka wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Ułożyć na ogórkach żółtkami do dołu.
Śledzie wymoczyć. Osączyć. Każdy śledziowy płat przekroić wzdłuż na dwie części.
Potem owinąć nimi każdą połówkę jajka. Na wierzch nałożyć majonez, tak aby jajko było zakryte.
Następnie posypać mieloną papryką i udekorować listkami natki pietruszki.