katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne jajeczka z farszem. Dobre na przystawkę ,śniadanie czy do skubnięcia sobie na mały głód.

Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą

Składniki:

Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą

  • jajka ugotowane na twardo 4 szt
  • Farsz:
  • ugotowana fasolka szparagowa 1 garść spora
  • sałata rukola 1 szt mniejsza
  • cebula pokrojona drobno ok 1/2 łyżki
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z fasolkowym farszem i z rukolą
Jajka gotujemy na twardo,obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka a puste połówki jajek oprószamy solą i pieprzem.

Fasolkę i liście sałaty drobno kroimy.

Rozdrabniamy 2-3 żołtka i dodajemy do fasolki.

Dodajemy pokrojoną rukolę i cebulę. 

Wszystko łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Nakładamy na przygotowane połówki jajek.