Sposób przygotowania:
Śledź po japońsku
Filety śledziowe pokroić na kawałki, Cebule obrać pokroić w kostkę, a ogórka w plastry.
Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w ćwiartki.
Majonez połączyć ze śmietaną dodając poszatkowaną natkę pietruszki.
Na filetach śledziowych układać warstwami - cebule, ogórek, jajka i groszek konserwowy. Całość połać sosem majonezowym.
Udekorować według swojego uznania.
W razie konieczności śledze można wymoczyć.
Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w ćwiartki.
Majonez połączyć ze śmietaną dodając poszatkowaną natkę pietruszki.
Na filetach śledziowych układać warstwami - cebule, ogórek, jajka i groszek konserwowy. Całość połać sosem majonezowym.
Udekorować według swojego uznania.
W razie konieczności śledze można wymoczyć.
gusia1000