Sposób przygotowania:
Śledź po japońsku
Cebulę pokroić w plastry i zalać wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzić i ostudzić.
Śledzie osączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki. Groszek osączyć z zalewy.
Śledzie, cebulkę i groszek połączyć razem.
Śmietanę, oliwę, musztardę i przyprawy przełożyć do miseczki. Wymieszać razem. Sos wlać do reszty składników. Wymieszać.
Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Śledzie osączyć z zalewy i pokroić na niewielkie kawałki. Groszek osączyć z zalewy.
Śledzie, cebulkę i groszek połączyć razem.
Śmietanę, oliwę, musztardę i przyprawy przełożyć do miseczki. Wymieszać razem. Sos wlać do reszty składników. Wymieszać.
Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.