Sposób przygotowania:
Śledzie po japońsku
Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, odlać wodę, osuszyć papierowym ręcznikiem. Jajka ugotować, wystudzić.
Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Do cebuli dodać sól, ocet olej i cukier. Następnie wymieszać. Wyłożyć na przygotowany talerz. Na cebulę wyłożyć ogórki. Jajka przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na przygotowanych warzywach.
Każdy płat śledzia przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć nimi jajko. Na wierzch jajka ze śledziem nałożyć majonez. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Do cebuli dodać sól, ocet olej i cukier. Następnie wymieszać. Wyłożyć na przygotowany talerz. Na cebulę wyłożyć ogórki. Jajka przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na przygotowanych warzywach.
Każdy płat śledzia przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć nimi jajko. Na wierzch jajka ze śledziem nałożyć majonez. Przed podaniem schłodzić w lodówce.