Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Śledzie po kaszubsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne śledzie na pół słodko

Śledzie po kaszubsku

Składniki:

Śledzie po kaszubsku

 

  • 0.5 kg śledzi
  • rodzynki,
  • 4 cebule,
  • przecier pomidorowy
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po kaszubsku
na patelnie wlewamy nieco oleju i na rozgrzany wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cebulkę. Doprawiamy ją do smaku pieprzem i solą. Kiedy robi się juz miękka dodajemy 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego oraz 2 garstki rodzynek - smażymy jeszcze chwilkę. Śledzie kroimy w 2 centymetrowe plastry, a następnie mieszamy z wystudzonym sosem rodzynkowo - cebulowym. Pozostawiamy na 2 h i podajemy.

Tagi:

śledzie