Sposób przygotowania:
Śledzie w śmietanie i mascarpone
Wymoczone filety pokroić w paseczki. Szalotkę pokroić w półksiężyce a jabłko zetrzeć po obraniu na tarce o grubych oczkach. Imbir zetrzeć na tarce na bardzo drobnych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać śmietanę i mascarpone oraz do smaku sól i pieprz, wymieszać i przełożyć do słoika. Zakręcić i schować do lodówki na około 24 godziny aby smaki się przegryzły.
Śledzie podawać z pieczywem lub ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać śmietanę i mascarpone oraz do smaku sól i pieprz, wymieszać i przełożyć do słoika. Zakręcić i schować do lodówki na około 24 godziny aby smaki się przegryzły.
Śledzie podawać z pieczywem lub ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.
Czekoladka 2