Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie czosnkowym
Śledzie opłukać, włożyć do naczynia, zalać wodą z octem i sokiem z cytryny. Odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Ogórki konserwowe pokroić na wzdłuż na cztery części i ułożyć na półmisku. Śledzie opłukać, osuszyć i przekroić na 3-4 części, a następnie ułożyć na ogórkach konserwowych.
Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z solą, pieprzem, cukrem i otartą na tarce o małych oczkach skórką z cytryny. Następnie dodać jogurt naturalny i majonez. Razem dokładnie wymieszać i zalać nim śledzie. Włożyć do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z solą, pieprzem, cukrem i otartą na tarce o małych oczkach skórką z cytryny. Następnie dodać jogurt naturalny i majonez. Razem dokładnie wymieszać i zalać nim śledzie. Włożyć do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.