slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 810]

Śledzie w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne filety z matjasa z suszoną żurawiną, czerwoną cebulką i korniszonami. Takie połączenie smakuje świetnie. Śledzie w sosie jogurtowym mogą być pyszną przystawką lub kolacją.

Śledzie w sosie jogurtowym

Składniki:

Śledzie w sosie jogurtowym

 

  • 2 płaty z matjasa
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 10 mini korniszonów
  • garść czerwonej żurawiny
  • 1 czerwona cebula

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie jogurtowym
Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy płaty ryby i kroimy w paski.

Korniszony kroimy w plasterki a czerwoną cebulę po obraniu kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki kawałki śledzia, korniszony, czerwoną cebulę i suszoną żurawinę.

Polewamy jogurtem naturalnym i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby smaki dobrze się "przegryzły".

Smacznego